Apparatuur

In de studio wordt er gebruik gemaakt van professionele apparatuur. Voor het opnemen gebruiken we Protools. We kunnen gebruik maken van diverse Plugins, zoals Melodyne voor het wegwerken van een mogelijk vals toontje. Drums kunnen digitaal ingespeeld worden en daar gebruiken we hoofdzakelijk midi voor. Diverse instrumenten, zoals gitaren, piano, bas staan tot je beschikking. Professionele koptelefoons van het merk Beijerdynamic en fantastische afluistermonitoren van het merk KRK. Ook effectapparatuur van onder anderen BOSS, Lexicon zijn beschikbaar en wil je je gitaarpartij inspelen op een vette buizenversterker? Ook dat is dan mogelijk. Voor het inzingen gebruiken we hoofdzakelijk condensatormicrofoons.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in technische zaken, zoals met welke microfoons of monitoren wij werken, kunnen deze informatie hieronder vinden.

Koptelefoons van o.a. Beijerdynamic

Een koptelefoon moet goed klinken maar moet vooral ook lekker op je hoofd zitten. Als je nagaat dat je al snel een paar uur een koptelefoon op je hoofd hebt zitten, is het draagcomfort erg belangrijk. De koptelefoons van Beijerdynamic voel je amper zitten. Bij ons in de studio bepaal je zelf de volume op je koptelefoon. Wil je de muziek lekker hard op je hoofd, geen probleem. Een apart kastje staat tot je beschikking waarop je zelf het volume bepaald.

Technische details

 Gesloten studio koptelefoon van Beyerdynamic, voorzien van een vernieuwend basreflex systeem. De DT770 is door de zachte hoofdbekleding erg comfortabel. Het zeer grote frequentiebereik en de overige eigenschappen zorgen daarnaast ook voor een uitstekend geluid.

Shure SRH440 recording en monitoring hoofdtelefoon

De SRH440 heeft een exceptioneel goed geluid en veel comfort en is geoptimaliseerd voor thuis, DJ en studio gebruik. De SRH440 heeft een zeer groot frequentie bereik. De SRH440 uitermate geschikt voor professionele apparatuur zoals DJ mixers, live mixers en hoofdtelefoon voorversterkers. De SRH440 heeft een groot frequentie bereik en de grote schelpen sluiten uw oren goed af zodat achtergrond geluiden niet hoorbaar zijn en u zich kunt concentreren op de mix.

KRK Monitoren

Deze monitoren zijn niet meer weg te denken in menig studio. In korte tijd is dit bijna de standaard geworden om je opname(s) terug te luisteren. Dus ook bij ons!

Technische details:
Uitgevoerd met een 6 inch woofer, die het onmiskenbare gele KRK-DNA draagt, maar van een nieuw type is. Het ontwerp van de behuizing is op diverse vlakken bijgewerkt. Zo is de vorm van de basreflexpoort versoepeld, voor een nog betere balans in de laagweergave. Daarnaast is de front baffle verfrist en gladder van vorm, ter voorkoming van diffractie. Samen met een nieuwe tweeter resulteert dit in een nog schoner geluid en een hoogwaardige afstraling. Wie midden in de sweet spot zit, hoort de mix op minutieuze wijze tot leven komen.

KRK karakteristiek

De RP6 is een bijzonder gebalanceerde monitor: niet te groot, niet te klein en in staat om tal van thuis- en project-studio’s van het benodigde geluid te voorzien. Dankzij de bi-amp versterkermodule worden woofer en tweeter afzonderlijk aangestuurd. Een must, voor wie baat heeft bij een transparante klankweergave. Zo zitten zware basfrequenties nooit in de weg van het vermogen richting tweeter. Daarbij zorgt de reflexpoort voor de nodige bas-punch en dankzij de frontale positionering ervaart u geen hinderlijke basresonanties in de buurt van muren of hoeken. De onderzijde van de monitor is afgewerkt met een neopreen-antisliplaag, die tevens een lichte trillingsdemping biedt.

Microfoons

Zo beschikken we over de geweldige Røde NT1 microfoon. De microfoon, waarvan men zegt, het nummer Valerie van Amy Winehouse op is ingezongen. 

 

Naast deze microfoon beschikken we ook nog over de MXL 2001, de Røde NT3, de Shure SM 57 en de Sennheiser E845.

 

Als we zang gaan opnemen, proberen we de juiste microfoon bij je stem te vinden. Na enkele testopnames met diverse microfoons, bepaal jij welke klankkleur je het mooist vindt.