In de studio wordt er gebruik gemaakt van professionele apparatuur. Voor het opnemen gebruiken we Protools. Dit programma is al jarenlang de standaard en wordt wereldwijd gebruikt in heel veel studio's. Met Protools beschikken we over tientallen kanalen. Voor elke geluidje kunnen we dus een apart kanaal gebruiken. 

 Protools.

Elk instrument wordt op een apart kanaal opgenomen. Daarmee krijg je later bij het mixen de ruimte om elk instrument binnen de mix harder of zachter te zetten, of meer links of meer rechts te laten horen. Het geeft je ongekende mogelijkheden.  

 Hiernaast zie je een voorbeeld van hoe de opgenomen tracks er in Protools uitzien. Elke kleur is een afzonderlijke geluidsopname.

 

 

 

 

Melodyne

Soms komt het voor dat een bepaald toontje net even naast de toon zit, zeg maar "dat ie een klein beetje vals klinkt". Ook na het inzingen van meerdere takes, kan het gebeuren dat we de zang niet zuiver op de toon krijgen. Geen nood, daarvoor hebben we Melodyne

Met Melodyne is het herstellen van een verkeerd toontje een fluitje van een cent. Ben je nieuwgierig hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan eens naar deze video.

Drums kunnen digitaal ingespeeld worden en daarvoor gebruiken we hoofdzakelijk midi voor. Diverse instrumenten, zoals gitaren, piano, bas staan tot je beschikking. Professionele koptelefoons van het merk Beijerdynamic en fantastische afluistermonitoren van het merk KRK. Ook effectapparatuur van onder anderen BOSS, Lexicon zijn beschikbaar en wil je je gitaarpartij inspelen op een vette buizenversterker? Ook dat is dan mogelijk. Voor het inzingen gebruiken we condensatormicrofoons.

Masteren 

Alle partijen worden apart van elkaar opgenomen, om zodoende de volledige controle te behouden bij het afmixen en masteren. 

Wat is masteren?

Mastering is eigenlijk de laatste stap in je audio proces. Als eenmaal het arrangeren en het mixen is afgerond heeft je liedje een mastering-sessie nodig. Een mastering is nodig om je liedje te laten concurreren met andere tracks van bijvoorbeeld top artiesten. Mastering geeft je liedje kracht(punch) en diepte. Mastering laat je track dus knallen op elke radio/afluister systeem.  

 

Hieronder een overzicht van de merken waarmee we werken: